Hoogwerker

Hoogwerker

Valgevaar bij werken op hoogte is de nummer 1 oorzaak van ongevallen. Ook als er gewerkt wordt met hoogwerkers. In de praktijk zijn mensen namelijk vaak niet goed opgeleid voor werken met hoogwerkers. Een hoogwerker cursus is een goede stap om het risico te beperken.

De werkgever voldoet daarmee niet aan de Arbowetgeving en loopt risico’s ten aanzien van boetes en aansprakelijkheid. Maar belangrijker: ongetrainde mensen blijken de risico’s van hoogwerkers zwaar te onderschatten.

Opstellen en stempelen gaat nogal eens mis. Soms heeft men geen idee bij het eigen gewicht van een hoogwerker in combinatie met bodemgesteldheid.

Veel voorkomende vragen bij werken met een hoogwerker

  • Hoe ga je om met noodsituaties als je werkt vanuit een hoogwerker?
  • Wel of geen valbeveiliging dragen in een hoogwerker?
  • Wat is de beste bedieningsvolgorde bij het werken met een hoogwerker?

Leren werken met een hoogwerker bij KAP Opleidingen

Wij adviseren altijd eerst een opleiding voor je personeel te verzorgen, voordat ze gaan werken met een hoogwerker. Het is goed om medewerkers die een hoogwerker bedienen basiskennis mee te geven zodat veilig werken verzekerd wordt.

De hoogwerker cursus bestaat uit een theorie-en praktijkgedeelte. Een instructeur zorgt er samen met jou voor dat het leerdoel, veilig en efficiënt werken met een hoogwerker, behaald wordt. Wij examineren volgens VCA SOG. Wij kunnen de opleiding in company aanbieden of in open inschrijving op onze opleidingslocatie in Werkendam.

Hoogwerker certificaat halen

Kap opleidingen biedt vier opleidingen voor het werken met een hoogwerker.

  • Veilig werken met de Hoogwerker
  • Veilig werken met de Hoogwerker SOG cat. 3B mobiele boomhoogwerker
  • Veilig werken met de Hoogwerker SOG cat. 3B mobiele verticale
  • Veilig werken met de Hoogwerker SOG combinatie cat. 3A + 3B

Doel van de Hoogwerker cursus

Het doel van de hoogwerker cursus is medewerkers kennis, inzicht en vaardigheden bij te brengen zodat veilig werken verzekerd wordt.

Ook meer veiligheid binnen uw bedrijf garanderen? Bekijk de hoogwerker opleidingen van KAP of neem contact met ons op.