Keuzehulp minimale opleidingsduur VCA SOG opleidingen

Vanuit VCA Infra zijn er nieuwe richtlijnen uitgegeven ten aanzien de minimale opleidingsduur voor de diverse VCA SOG kwalificaties. Door VCA infra zal hier er ook toezicht worden gehouden op het toepassen van de minimale opleidingsduur. In onderstaand overzicht is opgenomen wat de minimale opleidingsduur is voor de verschillende VCA SOG kwalificaties. In de praktijk zal er hierbij een onderscheid gemaakt worden tussen beginners/onervaren kandidaten en ervaren kandidaten. Bij de intake zullen we dus moeten gaan afstemmen of iemand beginner is of al over voldoende ervaring beschikt. Met de keuzehulp kunt u zelf bepalen wat voor uw medewerkers de meest passende opleidingsduur voor een VCA SOG opleiding is.

Waar moet u wel rekening mee houden:

  • Bij optie 2 is gemiddeld genomen het slagingspercentage aanzienlijk hoger dan bij optie 1.
  • Optie 1 is voornamelijk een examentraining waarin de kandidaat wordt voorbereid op het theorie en praktijk examen. In deze training is relatief weinig tijd voor het praktisch aanleren van vaardigheden.
  • Om een redelijke slagingskans binnen optie 1 te kunnen hebben is een behoorlijke theoretische en praktische kennis en ruime ervaring met het werken binnen de kwalificatie een pre voor het succesvol afronden van het theorie- en praktijk examen.
  • Voor kandidaten die voor het eerst werkzaamheden uit gaan voeren binnen de kwalificatie willen wij u dringend adviseren kandidaten aan te melden voor optie 2.

Lees meer over een hoogwerker certificaat

Deel dit