Reachtruck

Reachtruck

Het behalen van een certificaat voor reachtruck rijden

Een reachtruck certificaat is voor werknemers in de bouw, opslag of transportsector vaak onmisbaar. Veel werkzaamheden worden uitgevoerd met gebruik van een heftruck of reachtruck. Het werken en rijden op een heftruck lijkt simpel, maar dat is het toch niet. Er is kennis en kunde voor nodig om goed én veilig te kunnen rijden op deze machines. Werkt u  in een magazijn of werkt u op een opslag waar u met grote heftrucks moet rijden? Wilt u graag uw reachtruck certificaat halen? Volg dan een reachtruck cursus.

Waarom is een certificaat voor de reachtruck verplicht?

Veel werkgevers verlangen van hun personeel dat ze beschikken over een reachtruck certificaat. Hiermee kunnen ze niet alleen aantonen dat hun personeel vakkundig is opgeleid maar dat ze ook beschikken over de juiste kennis om met een reachtruck of heftruck te kunnen rijden. Op het moment dat er een ongeluk gebeurt is het voor de werkgever van groot belang dat hij kan laten zien aan de verzekeraar of arbeidsinspectie dat zijn werknemers beschikken over dit certificaat en dat de werknemers precies weten hoe ze met een heftruck moeten rijden. Dit reachtruck certificaat kunt u behalen door het volgen van een reachtruck cursus.

Wat leert u tijdens de reachtruck cursus?

De cursus is opgedeeld in een stuk theorie en praktijk. Tijdens de cursus wordt er aandacht gegeven aan theorie (denk aan veiligheid en wetgeving) en aan hoe u in de praktijk een heftruck of reachtruck bedient. Onderwerpen die besproken worden in het theorie gedeelte zijn onder andere de veiligheid van u en uw omgeving, maar ook verkeersvoorschriften, wetgeving en hoe u kunt berekenen wat de zwaartepunt bepaling en maximale belading is. Vervolgens gaat u de kennis in de praktijk brengen.
Tijdens de cursus leert u hoe u stellingen kunt vervoeren, laden en lossen en wordt er aandacht gegeven aan voertuig beheersing. De cursus duurt 1 dag en in de ochtend volg je theorie en maak je de toets, na de lunch volgt u het praktijken gedeelte en volgt de praktijkbeoordeling. Rondt u de cursus met een positief resultaat af? Dan krijgt u een pasje en reachtruck certificaat voor veilig reachtruck rijden. Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Aanmelden?

Wilt u zich aanmelden voor deze cursus en leren om veilig een heftruck of reachtruck te kunnen bedienen? Meldt u zich dan snel aan voor de cursus bij ons. u bent verzekerd van een goede opleidingspartner en samen met de cursusboeken en praktijkervaring kunt u optimale veiligheid bieden aan uw collega’s op de werkvloer. U kunt kiezen voor een beginnerscursus als u nog geen certificaat in bezit heeft. Is uw certificaat verlopen? Dan kunt u zich aanmelden voor een herhalingscursus.
Wilt u weten wanneer u kunt starten met deze cursus? Kijk dan op de website bij de sectie ‘inschrijven’ daar vind u alle cursusdata. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de klantenservice via de telefoon of e-mail. U kunt zichzelf inschrijven voor deze cursus.  Met uiteindelijk het behalen van het certificaat voor een reachtruck. Met dit reachtruck certificaat op zak kunt u veilig werken, heeft u kennis van zaken en geeft u het goede voorbeeld aan andere collega’s op de werkvloer.