BHV

BHV

BHV cursus voor in uw bedrijf

BHV staat voor bedrijfshulpverlening. Bij gevaarlijke situatie op het werk moet zoveel mogelijk voorkomen worden dat werknemers of bezoekers letsel en schade oplopen. Het is een werkgever dan ook verplicht om een of meer BHV’ers op te leiden door middel van een BHV cursus. 

Wat moet een BHV’er kunnen?

Een BHV’er is de eerste die tijdens een calamiteit in actie komt. De BHV’er moet in staat zijn om EHBO te verlenen, een kleine brand te blussen of een pand snel te ontruimen. Bovendien is de BHV’er het aanspreekpunt voor de professionele hulpdiensten en moet dan ook goed kunnen communiceren tijdens calamiteiten. 

BHV cursus bij KAP Opleidingen

Wij adviseren altijd meerdere BHV’ers op te leiden met een BHV cursus. Hierdoor heeft u als werkgever meer zekerheid dat er tijdens een calamiteit een BHV’er op de werkvloer aanwezig is. 

De cursus is bedoeld voor mensen die het voortouw willen en durven te nemen bij calamiteiten op de werkvloer. U moet als BHV’er de regie kunnen overnemen daar waar nodig. Het volgen van een gedegen cursus is dan ook belangrijk. U kunt pas als BHV’er op de werkvloer aan de slag als u met goed gevolg de cursus hebt gevolgd en afgerond. 

De Cursus informatie
De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de cursus werkt u samen met de instructeur aan het behalen van de cursus doelen. De cursus kan zowel gevolgd worden bij onze opleidingslocatie in Werkendam of als incompany cursus worden georganiseerd. 

Onze BHV cursussen

KAP opleidingen biedt drie BHV cursussen aan: 

Doel van de cursus

Het doel van deze cursus is het opleiden van medewerkers in uw bedrijf die tijdens calamiteiten adequaat kunnen reageren om schade en letsel te beperken. 

Ook meer veiligheid binnen uw bedrijf? Bekijk de BHV cursussen van KAP of neem contact met ons op.