Werknemers op cursus sturen: dit zijn de voordelen

21 september 2021

U zit erover te twijfelen om uw werknemers op cursus te sturen. Maar voordat u investeert in een cursus, wilt u wel weten wat het u oplevert. Dat vinden wij bij KAP Opleidingen heel logisch. We vertellen u dan ook graag de voordelen wanneer u besluit om uw werknemers naar een cursus te sturen.

Voordeel 1: minder ongelukken op de werkvloer

Is uw bedrijf werkzaam in de bouw of logistiek? Dan kunnen uw werknemers terecht komen in onveilige situaties. Misschien moeten zij wel werken op grote hoogte, werken met grote apparaten of machines besturen. Op een cursus leren uw werknemers alles over veiligheid op de werkvloer. Iets wat in de praktijk goed van pas komt.

Een groot voordeel van werknemers op cursus sturen, is dat er minder ongelukken plaatsvinden. Er wordt hen namelijk geleerd hoe zij om moeten gaan met veiligheidsrisico’s en hoe er gehandeld moet worden wanneer zij in onveilige situaties belanden.

Voordeel 2: effectief samenwerken

Het is voor u een investering wanneer u uw werknemers aanmeldt voor een cursus. Maar het is wel een investering die u weer terug kunt verdienen. Uw werknemers krijgen tijdens de verschillende cursussen protocollen aangeleerd, waardoor ze effectiever kunnen samenwerken. Uw dagelijkse processen gaan sneller wanneer uw werknemers precies weten wat ze moeten doen. U plukt hier dus uiteindelijk zelf de voordelen van.

Voordeel 3: altijd volgens de veiligheidsregels

Het derde voordeel van de cursussen van KAP Opleidingen, is dat uw werknemers in de toekomst altijd volgens de juiste veiligheidsregels handelen. Dit zorgt voor minder ongelukken, maar zorgt er ook voor dat uw bedrijf zich altijd aan de voorgeschreven veiligheidsvoorschriften houdt. Dit zal u vanzelfsprekend een geruststellend gevoel geven.

Voordeel 4: een beter teamgevoel

Wanneer u uw werknemers gezamenlijk naar een cursus stuurt, zal het teamgevoel onder deze groep verbeteren. Ze trekken een hele dag met elkaar op, waardoor de onderlinge band verbetert. Zeker wanneer ze samen moeten studeren om een (verplicht) certificaat te behalen, kunnen ze elkaar goed ondersteunen. Een beter teamgevoel zorgt er dan weer voor dat uw werknemers beter met elkaar kunnen samenwerken. Ze zijn meer op elkaar ingespeeld, kennen elkaar beter en zijn daardoor beter in staat om elkaar te helpen op de werkvloer.

Voordeel 5: persoonlijke ontwikkeling van uw werknemers

Wanneer u uw werknemers naar een cursus stuurt, zullen zij zich op persoonlijk niveau gaan ontwikkelen. Ze zullen meer gaan leren over uw vakgebied en kunnen hun kennis over een specifiek onderwerp verbreden. Ook kunt u door middel van cursussen ervoor zorgen dat uw werknemers multi-inzetbaar zijn. U kunt er zo bijvoorbeeld voor zorgen dat meer werknemers heftruck rijden op hun cv hebben staan. Dit is goed voor de ervaring van de werknemers, maar ook voor de kwaliteit van het bedrijf.

Voordeel 6: til uw bedrijf naar een hoger niveau

Wanneer u investeert in uw werknemers, tilt u direct uw bedrijf naar een hoger niveau. Het is een investering waar u misschien niet direct resultaat van ziet, maar wanneer uw werknemers beter (en effectiever) hun werk kunnen doen, zal uw bedrijf ook gaan groeien. U kunt zo de kwaliteit van uw werk bewaken en verbeteren. Ideaal wanneer u exceptioneel wil laten groeien.

U heeft het kunnen lezen: er zijn veel voordelen wanneer u besluit om uw werknemers op een specifieke cursus te sturen. Het zorgt voor een veiligere werkomgeving met minder ongelukken en het versterkt ook het team gevoel. U draagt tegelijk bij aan de persoonlijke ontwikkeling van uw werknemers en tilt daarmee het niveau van een bedrijf naar een hoger niveau.

De cursussen van KAP Opleidingen

Bent u overtuigd en bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij KAP Opleidingen? Bekijk dan hier ons aanbod opleidingen. Heeft u een vraag over een cursus of wilt u meer weten over KAP Opleidingen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan graag voor u klaar!

Klik hier om tips te lezen over veilig werken op hoogte!

Deel dit