De voordelen van het inhuren van een professionele heftruck- en hoogwerkopleider

24 juli 2023

Het werken met heftrucks en hoogwerkers vergt een grondige kennis van veiligheidsrichtlijnen en een hoog niveau van bekwaamheid. Deze krachtige machines vereisen een correcte, veilige bediening. Het is daarom essentieel te investeren in een professionele opleiding. Een ervaren heftruck- en hoogwerkeropleider is voor deze training van belang. In dit blog zetten we de voordelen uiteen die uw bedrijf kan behalen door een dergelijke opleider in te schakelen voor uw personeel.

Verhoogde veiligheid

Het belangrijkste, en meest logische, voordeel van een professionele opleider voor heftrucks en hoogwerkers is de verhoogde veiligheid. Een ervaren specialist bezit diepgaande kennis van de veiligheidsnormen en procedures. Deze opleider zal uw medewerkers instructies geven over het veilig en efficiënt bedienen van deze machines, waardoor het risico op incidenten en letsel aanzienlijk vermindert.

Verbeterde efficiëntie

Daarnaast zullen vakkundig opgeleide medewerkers beter en efficiënter presteren, wat een positief effect zal hebben voor uw bedrijf. Ze begrijpen hoe de machines correct bediend moeten worden, wat leidt tot minder fouten en machinestilstand. Dit resulteert uiteindelijk in een verhoogde efficiëntie.

Naleving van de regelgeving

In Nederland is het, evenals in veel andere landen, wettelijk verplicht om medewerkers die met machines als heftrucks en hoogwerkers werken goed op te leiden. Door het inzetten van een professionele heftruck- en hoogwerkeropleider, voorkomt u een onverwachte boete en voldoet u aan de relevante wet- en regelgeving. Bekijk ook onze heftruck cursussen en hoogwerk cursussen.

Verlaagde operationele kosten

Een bekende drempel voor ondernemers voor het inschakelen van een professionele heftruck- en hoogwerkeropleider, is het kostenplaatje. Het inschakelen van een ervaren opleider lijkt hoog, echter zullen de voordelen op lange termijn deze investering rechtvaardigen. Medewerkers met een hoog niveau van bekwaamheid veroorzaken minder schade aan machines en apparatuur, wat zorgt voor lagere onderhouds- en reparatiekosten. Daarnaast zorgt de eerder genoemde verbeterde efficiëntie eveneens voor een verlaging van de operationele kosten.

Verhoogde werknemerstevredenheid

Professionele groei is een waarde waar veel medewerkers aan hechten. Door hen kwalitatieve trainingen aan te bieden, toont u als werkgever aan dat u hun veiligheid en ontwikkeling belangrijk vindt. Doorgaans resulteert dit in een verhoogde tevredenheid en retentie van medewerkers, wat weer goed is voor personeelsbehoud.

Lees ook ons blog ‘Waarom bijscholing en trainingen van belang zijn voor hoogwerkers en heftruck professionals?’

Wilt u meer weten over het inhuren van een professionele heftruckopleider of hoogwerkeropleider? Bij KAP bieden we flexibele opleidingen voor uw veiligheid. Wilt u contact opnemen? Schroom niet!

Deel dit