Ladingzekering incompany

Als vervoerder is het belangrijk dat er verantwoord geladen wordt zodat de lading niet gaat schuiven en er veilig en schadevrij vervoerd kan worden. Het vastzetten en sjorren van de lading is dus van groot belang voor het veilig transporteren van goederen. Daarnaast wordt door de overheden, verzekeraars en opdrachtgevers steeds scherper op toegezien of de lading goed is vastgezet. Er gelden zeer hoge boetes voor het niet goed zekeren van de lading en meer dan eens keren schadeverzekeraars niet uit als een lading niet goed gezekerd is.

De cursus kan worden gegeven op onze opleidingslocatie in Werkendam. Maar natuurlijk is het ook mogelijk de training op uw eigen bedrijfs- of projectlocatie in Nederland te verzorgen.

De cursus is bedoeld voor iedereen die verantwoordelijk is voor het veilig vastzetten en vervoeren van ladingen zoals voor chauffeurs en expeditie medewerkers. Maar ook geschikt voor leidinggevenden, om inzicht te krijgen in de problematiek waarmee hun werknemers in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen.

De cursus ‘Ladingzekering’ is gericht op het verkrijgen van kennis met betrekking tot het zekeren van de lading. Er wordt aandacht geschonken aan de mogelijke consequenties van het onvoldoende stuwen van lading, de krachten die kunnen optreden bij het vervoer en het gebruik van banden, kettingen en blokken. Tevens worden oplossingen aangereikt om de risico’s en daarmee de kosten door schade tot een minimum te beperken.

In de training komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet- en regelgeving voor zekeren van de lading
  • Gevolgen van het niet goed laden
  • Verantwoordelijkheden van de partijen
  • De krachten die spelen bij de het vervoeren van lading
  • Methoden en principes van lading zekeren
  • Gebruik van spanbanden, kettingen, blokken, wrijvingsmateriaal;
  • Gebruik van eenvoudige tabellen om vast te stellen hoe de lading gezekerd dient te worden

Indien de cursus met positief resultaat word afgerond, ontvangt u certificaat. De deelnemer ontvangt het certificaat digitaal. Indien een papieren certificaat en pasje gewenst zijn, berekenen wij € 7,50 per certificaat.

Het certificaat en het pasje zijn 5 jaar geldig. Cursuslocatie moet voldoen aan: Cursusruimte voor theorie en praktijk, vrachtwagen en/of trailer

Kosten training Ladingzekering incompany

 € 1.295,- per groep tot maximaal 4 personen
€ 1.449,- per groep tot maximaal 7 personen
€ 1.649,- per groep tot maximaal 10 personen.

Prijs is inclusief 1-daagse training, cursusboek maar exclusief btw en reiskosten. Ook is het mogelijk op de cursus in het weekend tegen een meerprijs van  € 195,- per groep te organiseren.

De opleiding wordt standaard in het Nederlands verzorgd. De cursus kan ook in andere talen gegeven worden, vraag ons naar de mogelijkheden.

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons door gebruik te maken van “Contact” of via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl of telefonisch 0183-405951

Deel dit

Inschrijven - Ladingzekering incompany

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.