Milieu

Milieu

Wenst u veiliger te werken, niet alleen met het oog op uw eigen veiligheid maar ook met het oog op het milieu? KAP Opleidingen verzorgt cursussen op het gebied van milieu om u te helpen handelen vanuit milieuoogpunt op momenten dat dit ertoe doet.

Waarom een cursus met het milieu als middelpunt?

Veel van de opleidingen van KAP draaien om veiligheid. Met veiligheid wordt dan bedoeld: veiligheid voor de betrokken personen. U leert bijvoorbeeld veilig een heftruck te bedienen met onze heftruck cursus, of u volgt een VCA cursus om de algemene veiligheid op de werkvloer te vergroten. U leert tijdens een dergelijke cursus wat de beste manieren zijn om u te gedragen, welke voorzorgsmaatregelen u moet nemen om veilig te werken en hoe u ongevallen voorkomt. Ook zijn er cursussen die ingaan op hoe u dient te handelen als er wel een ongeval of ongeluk heeft plaatsgevonden, zoals een BHV cursus.

Een belangrijk aspect waarmee u echter iedere dag weer te maken hebt, is het milieu. Bij KAP kunt u daarom cursussen volgen die niet enkel de veiligheid van u en uw collega’s, maar ook de milieu als uitgangspunt nemen van de manier van werken.

Milieu-incident: hoe te handelen?

Helaas vinden er regelmatig milieu-incidenten plaats. Vaak is dan niet bekend hoe er gehandeld moet worden. Verschillende vragen dienen zich aan, zoals:

  • Wat zijn de belangrijke eerste stappen na het ontdekken van het incident?
  • Hoe beperken we de impact van het incident?

Tijdens de Milieu-incident management training van KAP leert u hoe u dient te handelen als zich een milieu-incident voordoet. U leert wat de belangrijkste eerste stappen op weg naar een oplossing zijn en hoe u de negatieve impact van een milieu-incident op een goede manier inperkt.

Waarom een milieucursus volgen bij KAP?

Een milieucursus volgen bij KAP is een goed idee. KAP is namelijk niet enkel opleider, maar ook adviesbureau op het gebied van veiligheid, arbo én milieu. Wij weten dus waar we het over hebben en hebben al verschillende, uiteenlopende milieu-incidenten meegemaakt waarbij wij van advies mochten voorzien.

Dit maakt ons bij uitstek geschikt om trainingen en cursussen over het milieu te geven: wij hebben met eigen ogen gezien wat de impact kan zijn van werk en werkincidenten op het milieu. Tijdens een cursus kunnen wij bijvoorbeeld praktijkvoorbeelden noemen om te illustreren waarom het belangrijk is u aan bepaalde milieurichtlijnen te houden.