Code 95

Code 95

Code 95 cursus: wat is het?

Code 95 cursus slaat op een code die beroepschauffeurs op hun rijbewijs vermeld moeten hebben staan. Als u dus beroepschauffeur bent, weet u waarschijnlijk dat het hebben van deze code 95 op uw rijbewijs verplicht is. Staat die code niet op uw rijbewijs, dan mag u niet als chauffeur werken.

Om uw code 95 te behalen voor op uw rijbewijs, vindt u bij ons verschillende code 95 cursussen. Welke code 95 training zoekt u? Bekijk ons aanbod.

Kan ik zakken voor Code 95?

Voordat u zich een beroepschauffeur kunt noemen, moet code 95 dus in het rijbewijs staan. Wanneer u al een C, D of E rijbewijs heeft moet u dus verplicht een nascholing volgen van 35 uur. U heeft in totaal vijf jaar om deze 35 uur aan nascholing te volgen en na vijf jaar moet u dit weer opnieuw doen. Deze nascholing is een cursus en geen examen. U kunt dus niet zakken voor code 95.

Wat leer je bij Code 95?

Code 95 is een richtlijn vanuit de Europese Unie die alles te maken heeft met vakbekwaam rijden. U leert wat een beroepschauffeur moet doen om het (1) te worden en (2) het te blijven. Deze code 95 werd er bij beroepschauffeurs die geboren zijn vóór 1 juli 1955 automatisch bijgeschreven. Echter is het voor chauffeurs die na deze datum zijn geboren geen automatisch proces meer en vanaf 1 december 2020 moeten ook de chauffeurs met een geboortedag voor 1 juli 1955 alsnog de code 95 behalen.

Bij code 95 leert u vakbekwaam zijn. Door de cursussen leert u bedreven te zijn in uw beroep als chauffeur. Door de verplichting van de nascholing, wordt de kwaliteit in het vak gewaarborgd. De chauffeurs door heel Europa zijn door deze regeling standaard van hoge kwaliteit en kunnen veilig en verantwoord de weg op.

Code 95: dit zijn de regels

Ieder beroepsmatig chauffeur moet code 95 op zijn rijbewijs hebben. Dit geldt voor zowel chauffeurs van vrachtwagens als van bussen die een C1 (E), C (E), D1 (E) of D (E) rijbewijs hebben.

Het behalen van code 95 is niet voor iedereen hetzelfde.

  • Hebt u uw C-rijbewijs behaald na 10 september 2009? Dan krijgt u een code 95 door de basiskwalificatie te behalen.
  • Had u uw C-rijbewijs al vóór 10 september 2009? Dan hoeft u uw basiskwalificatie niet te halen. Wel geldt dan dat u 35 uur nascholing moet volgen om uw code 95 te behalen. U vindt bij alle code 95 cursussen van KAP vermeld voor hoeveel uren de betreffende cursus meetelt.

Code 95 cursus: keuze uit verschillende cursussen bij KAP

Bij KAP Opleidingen vindt u verschillende code 95 cursussen. U kunt bij ons de volgende code 95 cursussen volgen:

Code 95: kosten van onze cursussen

Een cursus code 95 volgt u bij KAP Opleidingen al vanaf 347 euro exclusief btw. Dit zijn de kosten voor de cursus Basisveiligheid VCA Code 95. Voor dit bedrag krijgt u een opleiding van 1 dag. De prijs is inclusief cursusboek, koffie en thee, lunch, examen VCA-SOG, en de afdracht CBR CCV en VCA SSVV.

Een kostenoverzicht van al onze code 95 cursussen (prijzen exclusief btw):

  • Cursus Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende VCA Code 95: 347 euro per persoon
  • Cursus BHV (Bedrijfshulpverlening) Code 95: 346, 50 euro per persoon
  • Cursus Basisveiligheid (B) VCA Code 95: 347 euro per persoon
  • Cursus Veilig Heftruck Rijden Code 95: 359 euro per persoon

Code 95 examen: altijd in onze cursussen inbegrepen

Al onze code 95 cursussen worden aangeboden inclusief code 95 examen. U boekt dus een totaalpakket waarin u in één dag de cursus krijgt en beoordeeld wordt in de vorm van een examen en/of praktijktest. Haalt u uw code 95 examen, dan krijgt u hiervoor uw code 95 certificaat. Dit code 95 certificaat is 10 jaar geldig. Doet u een Cursus Veilig Heftruck Rijden Code 95, dan is het pasje dat u hiervoor krijgt 5 jaar geldig.

KAP: groot cursusaanbod

Bent u op zoek naar meer cursussen die de veiligheid op de werkvloer vergroten? Bij KAP Opleidingen vindt u een zeer uitgebreid aanbod aan cursussen. Volg uw VCA cursus bij KAP en behaal snel en doelgericht uw benodigde certificaat!