6 Voordelen van een elektrische heftruck

7 juli 2023

Wanneer je een elektrische heftruck aanschaft wil je natuurlijk wel weten wat de voordelen zijn. Op deze manier kun jij goed afwegen of een elektrische heftruck wel de optimale keuze is voor jouw bedrijf. Dit zijn de voordelen.

#1 Makkelijk om in te rijden

Elektrische heftrucks hebben geen koppeling. Dit maakt het rijden in deze voertuigen een stuk gemakkelijker. Door enkel het gaspedaal in te drukken en het stuur te gebruiken krijg je de heftruck al in beweging. Daarbij rijden elektrische voertuigen soepeler. Het maken van bochten of het achteruitgaan wordt hierdoor veel gemakkelijker.

#2 Lagere onderhoudskosten

Een elektrische heftruck is veel makkelijker qua onderhoud dan heftrucks op brandstof. Waarom? Omdat het aantal mechanische componenten minder is in een elektrische unit. Hierdoor ben je veel minder tijd kwijt om de onderdelen te verwijderen voor onderhoud en ze vervolgens weer te installeren. Zo ben je overigens ook minder geld kwijt. Alleen de batterij heeft bij de elektrische heftruck wat extra aandacht nodig. Deze moet namelijk regelmatig gereinigd worden. Maar dat is dan ook het enige. Voor de rest is deze unit dus erg laag in onderhoud én in onderhoudskosten. Dat scheelt jou zowel tijd als geld.

#3 Ergonomisch beter

Doordat voertuigen op brandstof een motor hebben, trillen ze. Als je aan het werk bent in een heftruck kan dit best vervelend zijn. Je zit dan namelijk niet helemaal lekker in de stoel. Wanneer je gebruik maakt van een elektrische heftruck heb je hier geen last van. De heftruck trilt dan namelijk helemaal niet. Ook maakt een elektrische heftruck minder geluid. Een constant, luid geluid zoals het geval is bij een heftruck op brandstof, kan als onprettig worden ervaren. Een elektrische heftruck is zo goed als stil.

#4 Milieubewuster

Een elektrische heftruck verliest geen uitlaatgassen of andere giftige gassen tijdens het gebruik. Hij rijdt namelijk geheel op een batterij. Door voor een elektrische heftruck te kiezen maak je dus een milieubewuste keuze. Zo draag jij weer een steentje bij aan een betere wereld, ook op de werkvloer.

#5 Multifunctioneel

Een heftruck met een verbrandingsmotor mag je alleen maar binnen gebruiken. Wanneer er een lading van binnen naar buiten moet is een brandstof unit dus niet optimaal. Een elektrische heftruck daarentegen, die mag zowel binnen- als buiten rijden.

#6 Veilig

Doordat de technologie steeds verbeterd wordt hebben elektrische heftrucks nu een regeneratief remsysteem. Wat houdt regeneratief remmen dan in? Bij regeneratief remmen stopt het voertuig zodra je jouw voet van het gaspedaal haalt. Dit maakt het gebruik van een elektrische heftruck enorm veilig.

Veilig heftruck rijden dankzij KAP opleidingen

Wil jij veilig leren rijden met een (elektrische) heftruck? Volg dan de cursus heftruck praktijk & theorie bij KAP opleidingen. Op deze manier weet je zeker dat jij de juiste kennis bezit om veilig aan het werk te gaan met een heftruck. Ook bieden wij naast de cursus heftruck rijden, andere opleidingen aan. Heb je vragen over de elektrische heftruck? Neem dan vooral even contact met ons op. Wij beantwoorden jouw vragen graag.

Deel dit