Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschappen (VVL-H) VCA SOG.

De cursus voor mensen die in installaties en constructies lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen met behulp van handhijsgereedschappen zoals kettingtakels, rateltakels, balkenklemmen en loopkatten. De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief klein equipment, zoals elektromotoren en onderdelen van constructies van beperkte omvang, die verplaatst kunnen worden met handhijsgereedschap.

Op juiste, veilige en verantwoorde wijze aanslaan en verplaatsen van lasten in installaties en constructies door middel van handhijsgereedschappen.

Wat wordt er behandeld in de cursus VVL-H VCA SOG?

Theorie

  • Arbowet
  • Normen en richtlijnen
  • Veiligheid
  • Aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten, het verplaatsen van constructiedelen en bijzondere hijspunten.

Praktijk 

  • Voorbereiding (veiligheidsregels, selecteren materialen en middelen, transportweg)
  • Uitvoering (communicatie, aanslaan, plaatsen en verplaatsen van lasten met hijsgereedschap in een constructie, veiligheid en vakkundigheid).

De cursus Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschappen wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen conform de eisen opgenomen in de Opleidingsgids VCA SOG.

Na het met goed gevolg afleggen van het theorie en praktijk examen krijgt de deelnemer het VCA SOG certificaat Verplaatsen van Lasten met Handgereedschappen.

Het certificaat is 5 jaar geldig en wordt opgenomen in het centraal diploma register op de website https://cdr.ssvv.nl/

Deze opleiding wordt verzorgd op onze trainingslocatie in Werkendam. En wordt regelmatige gegeven voor actuele cursusdata kunt kijken onder knop “inschrijven” of neem contact met ons op via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl of telefonisch 0183-405951.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus wordt verdeeld over drie dagen (aaneengesloten dagen).
Dag 1 : Theorie training
Dag 2 : Praktijk training met aansluitend theorie examen
Dag 3 : Praktijk examen

Hoe lang duurt het examen?

Theorie-examen: 45 minuten, Praktijkexamen 3 uur.

Heb ik een vooropleiding nodig?

Geldig diploma B- VCA, VOL-VCA of VIL-VCU.

Geldt er een  minimale leeftijd?

Op deel te kunnen aan de opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Wat is nodig tijdens de cursus?

Geldig legitimatiebewijs, Veiligheidsschoenen, Werkkleding, Veiligheidshandschoenen, Veiligheidshelm en Veiligheidsbril.

Wat kost de opleiding?

€ 815,= per persoon.

Genoemde prijs per persoon is gebaseerd op aanmelding van 1 deelnemer in een cursus. Bij meerdere deelnemers kunnen wij voor u een passende aanbieding maken. Neemt u hiervoor contact met ons op via “Contact” of via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl  of telefonisch 0183 – 40 59 51.

Prijs is inclusief training, cursusboek, koffie, thee, lunch, theorie examen VCA SOG, praktijk examen VCA SOG. De deelnemer ontvangt het certificaat digitaal. Indien een papieren certificaat en pasje gewenst zijn, berekenen wij € 7,50 per certificaat. Prijs is exclusief btw.

De opleiding wordt standaard in het Nederlands verzorgd. De cursus kan ook in andere talen gegeven worden, vraag ons naar de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen?

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van “Contact” of via e-mail:  opleidingen@kap-advies.nl  of  telefonisch 0183-405951.

Neem ook een kijkje bij onze VCA-opleiding.

Deel dit

Inschrijven Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschappen (VVL-H) VCA SOG.