Veilig hijsen

Veilig hijsen

Veilig hijsen

Een deel van de bedrijfsongevallen is te wijten aan het niet veilig omgaan met hijsmaterieel. Dit komt vooral door het ondeskundig gebruik van hijsmaterieel, maar ook door onveilige situaties, beschadigingen aan het hijsmaterieel of tijdsdruk. Hierdoor komt u eigen veiligheid en die van uw collega’s in gevaar. Het volgen van een cursus veilig hijsen verkleint de kans op deze ongevallen. U krijgt tijdens zo’n cursus veilig hijsen namelijk meer inzicht in de risico’s van het werken met hijsmaterieel.

Cursus veilig hijsen bij KAP Opleidingen

Wij adviseren altijd eerst uw medewerkers op te leiden, voordat zij aan het werk gaan met hijsmaterieel. Het is goed om medewerkers die hijswerkzaamheden uitvoeren basiskennis mee te geven, zodat veilig werken verzekerd wordt.

De cursus is bedoeld voor mensen die starten met het uitvoeren van hijswerkzaamheden of voor mensen die hun kennis willen opfrissen. U kunt met deze cursus leren hoe u veilig werkt met hijsmaterieel. Bovendien krijgt u mee hoe u de veiligheid van u zelf en uw collega’s tijdens hijswerkzaamheden waarborgt.

Cursusinformatie
Tijdens de cursus veilig hijsen leert u met de juiste kennis en praktische vaardigheden veilig omgaan met hijsmaterieel. U werkt u samen met de instructeur aan het behalen van de cursus doelen. Wanneer u de cursus met positief resultaat afgerond ontvangt u een certificaat en het pasje Veilig Hijsen. Dit is beiden 5 jaar geldig. De cursus kan zowel gevolgd worden bij onze opleidingslocatie in Werkendam of als incompany cursus worden georganiseerd.

Onze cursussen

KAP opleidingen biedt vier veilig hijsen cursussen aan:  

Doel van de cursus

Het doel van deze cursussen is het opleiden van medewerkers die veilig en volgens de arbo-wet hijswerkzaamheden kunnen uitvoeren.

Ook meer veiligheid binnen uw bedrijf? Bekijk de veilig hijsen cursussen van KAP of neem contact met ons op.