Kettingzaag

Kettingzaag

Kettingzaag cursus

Werken met een motorkettingzaag brengt risico’s met zich mee. Een goede voorbereiding op het werken met een kettingzaag is dan ook belangrijk. Niet alleen voor mensen die voor het eerst werken met een kettingzaag, maar voor mensen die al gewent zijn een kettingzaag te hanteren. Het volgen van een kettingzaag cursus verkleint de kans op bedrijfsongevallen. Tijdens zo’n kettingzaag cursus leert u hoe u een motorkettingzaag hanteert, maar wordt u ook gewezen op de gevaren.

Kettingzaag cursus bij KAP Opleidingen

We adviseren altijd eerst uw medewerkers op te leiden, voordat u ze laat werken met een motorkettingzaag. Het is verstandig om medewerkers die gaan werken met een kettingzaak basiskennis mee te geven, zodat veilig werken verzekerd wordt.

De kettingzaag cursus is bedoeld voor mensen die starten met het werken met een kettingzaak. Maar de cursus kan ook worden gevolgd door mensen die hun kennis willen opfrissen. U leert tijdens deze kettingzaag cursus het veilig hanteren van een motorkettingzaag. Bovendien wordt u op de hoogte gebracht hoe u uw veiligheid en dat van u collega’s tijdens het werken met een kettingzaag kunt waarborgen.

Informatie kettingzaag cursus

De cursus bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de kettingzaag cursus werkt u samen met de instructeur aan het behalen van de cursus doelen. Wanneer u de cursus met positief resultaat afgerond ontvangt u een certificaat en een pasje veilig werken met een kettingzaag. Deze zijn beiden 5 jaar geldig. De kettingzaag cursus kunt u volgen bij onze opleidingslocatie in Werkendam. Maar we kunnen voor u ook een incompany kettingzaag cursus verzorgen.  

Onze kettingzaag cursussen

KAP opleidingen biedt twee kettingzaak cursussen aan: 

Doel van de kettingzaag cursus

Het doel van deze kettingzaag cursus is het opleiden van medewerkers in uw bedrijf die op een veilige manier moeten werken met een motorkettingzaag.

Ook meer veiligheid binnen uw bedrijf? Bekijk de kettingzaak cursussen van KAP of neem contact met ons op.