Veilig Heftruck rijden VCA SOG – Herhaling

Deze 1 daagse training is bedoeld voor herhalers waarvan het certificaat geregistreerd staat in CDR of deelnemers met ruim voldoende ervaring met de werkzaamheden binnen de kwalificatie. De cursus voor mensen die te maken krijgen met het veilig gebruiken, bedienen en werken met een vorkheftruck bij opdrachtgevers in de chemie of petrochemie of bij opdrachtgevers die een VCA SOG certificaat vereisen voor het bedienen en gebruiken van een heftruck. Aan het einde van de cursus bezit de cursist de juiste kennis en praktische vaardigheden om een heftruck veilig te kunnen gebruiken conform de voorschriften VCA SOG.

Informatie over Veilig Heftruck rijden VCA SOG

Theorie
Onderwerpen:
• Veiligheid en Arbowet
• Belading en zwaartepunt-bepaling, stabiliteit
• Lastgrafiek en belasten van vorkheftruck
• Aanvang inspectie vorkheftruck
• Verkeersvoorschriften
• Nieuwe ontwikkelingen, normen en wetten

Praktijk
Onderwerpen:
• Rijklaarcontrole
• Stelling rijden
• Laden en lossen
• Voertuig beheersing
• Goederen beheersing

De cursus Veilig werken met de heftruck SOG wordt afgesloten met een theoretische en praktisch examen conform de eisen opgenomen in de Opleidingsgids VCA SOG. Na het met goed gevolg afleggen van het theorie en praktijk examen krijgt de deelnemer het VCA SOG certificaat Veilig werken met de heftruck. Het certificaat is 5 jaar geldig en wordt opgenomen in het centraal diploma register op de website http://www.vca.ssvv.nl

Om deel te kunnen aan de opleiding moet je minimaal 18 jaar zijn en in het bezit zijn van minimaal Basisveiligheid VCA cursus.

Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever dat de werknemer bij het rijden op de openbare weg of op het bedrijfsterrein met de vorkheftruck het juiste rijbewijs bezit.

De cursus wordt regelmatig gegeven op onze opleidingslocatie in Werkendam. Voor actuele cursusdata kunt u kijken onder de knop “Inschrijven” of u neemt contact met ons op via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl of telefonisch 0183-405951.

Prijs is inclusief 1 daagse training, cursusboek, koffie, thee, lunch, theorie examen VCA SOG, praktijk examen VCA SOG, afdracht VCA SSVV. De deelnemer ontvangt het certificaat digitaal. Indien een papieren certificaat en pasje gewenst zijn, berekenen wij € 7,50 per certificaat. Prijs is exclusief btw.

De opleiding wordt standaard in het Nederlands verzorgd. De cursus kan ook in andere talen gegeven worden, vraag ons naar de mogelijkheden.

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons door gebruik te maken van “Contact” of via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl of telefonisch 0183-405951.

 

Deel dit

Inschrijven Veilig Heftruck rijden VCA SOG – Herhaling

De curus voor mensen die op een (petrochemisch) bedrijfsterrein een vorkheftruck bedienen.