Combinatie opleiding ABVL + VVL-H SOG

Bij deze opleiding wordt de opleiding ABVL en VVL-H gecombineerd in 1 opleiding. De cursist ontvangt na het met goed gevolg afleggen van het examen zowel een certificaat Aanslaan en Begeleiden Van Lasten (ABVL) alsook een certificaat Verplaatsen van Lasten met Handhijsgereedschappen (VVL-H).

De cursus voor mensen die in installaties en constructies lasten zelfstandig aanslaan en verplaatsen met behulp van:

  • handhijsgereedschappen zoals kettingtakels, rateltakels, balkenklemmen en loopkatten.
  • een kraan met machinist

De lasten zijn beperkt tot leidingdelen, appendages, relatief klein equipment, zoals elektromotoren en onderdelen van constructies van beperkte omvang, die verplaatst kunnen worden met handhijsgereedschap.

Op juiste, veilige en verantwoorde wijze aanslaan en verplaatsen van lasten in installaties en constructies door middel van handhijsgereedschappen en met behulp van een kraan met machinist.

Wat wordt er behandeld in de cursus?

Theorie

  • Arbowet
  • Normen en richtlijnen
  • Veiligheid
  • Aanslagmateriaal, selectie aanslagmateriaal, aanslaan van lasten, het verplaatsen van constructiedelen en bijzondere hijspunten, hijsen van lasten, hijsplannen, communicatie en positie en begeleiding.

Praktijk

  • Voorbereiding (veiligheidsregels, selecteren materialen en middelen, transportweg)
  • Uitvoering (communicatie, aanslaan, plaatsen en verplaatsen van lasten met hijsgereedschap in een constructie, veiligheid en vakkundigheid).

De combi cursus ABVL VVL-H wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch examen conform de eisen opgenomen in de Opleidingsgids VCA SOG.

Na het met goed gevolg afleggen van het theorie en praktijk examen krijgt de deelnemer het VCA SOG certificaat:

Verplaatsen van Lasten met Handgereedschappen (VVL-H VCA SOG)

Aanslaan en begeleiden van lasten  (ABVL VCA SOG)

De deelnemer ontvangt het certificaat digitaal. Indien een papieren certificaat en pasje gewenst zijn, berekenen wij € 7,50 per certificaat.

Het certificaat is 5 jaar geldig en wordt opgenomen in het centraal diploma register op de website https://cdr.ssvv.nl/

Deze opleiding wordt verzorgd op onze trainingslocatie in Werkendam. En wordt regelmatige gegeven, voor actuele cursusdata kunt kijken onder knop “inschrijven” of neem contact met ons op via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl of telefonisch 0183-405951.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus wordt verdeeld over drie dagen (aaneengesloten dagen).

Dag 1 : Theorie training

Dag 2 : Praktijk training met aansluitend theorie examen

Dag 3 : Praktijk examen

Hoe lang duurt het examen?

Theorie-examen: 45 minuten, Praktijkexamen 3 uur.

Heb ik een vooropleiding nodig?

Geldig diploma B- VCA, VOL-VCA of VIL-VCU.

Geldt er een  minimale leeftijd?

Op deel te kunnen aan de opleiding moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Wat is nodig tijdens de cursus?

Geldig legitimatiebewijs, Veiligheidsschoenen, Werkkleding, Veiligheidshandschoenen, Veiligheidshelm en Veiligheidsbril.

Wat kost de opleiding?

€ 1.515,= per persoon.

Genoemde prijs per persoon is gebaseerd op aanmelding van 1 deelnemer in een cursus. Bij meerdere deelnemers kunnen wij voor u een passende aanbieding maken. Neemt u hiervoor contact met ons op via “Contact” of via e-mail: opleidingen@kap-advies.nl  of telefonisch 0183 – 40 59 51.

Prijs is inclusief training, cursusboek, koffie, thee, lunch, theorie examen VCA SOG, praktijk examen VCA SOG. Prijs is exclusief btw.

De opleiding wordt standaard in het Nederlands verzorgd. De cursus kan ook in andere talen gegeven worden, vraag ons naar de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen?

Indien u nog vragen heeft neem dan gerust contact met ons op door gebruik te maken van “Contact” of via e-mail:  opleidingen@kap-advies.nl  of  telefonisch 0183-405951.

Deel dit

Inschrijven Combinatie opleiding ABVL + VVL-H SOG