Veel gestelde vragen coronavirus

22 april 2020

Veelgestelde vragen

In Nederland zijn inmiddels diverse personen besmet met het coronavirus (COVID-19). Op deze nieuwspagina geven we antwoord op veelgestelde vragen van onze klanten en kandidaten over hoe wij omgaan met het voorkomen van mogelijke besmettingen.

Aanpak Adviesbureau Kap b.v.

De uitgangspunten van onze aanpak zijn dat we de protocollen en adviezen van het RIVM en GGD volgen. We houden de situatie in de gaten om te kijken of ons risicoprofiel verandert. Zodra er iets wijzigt, zullen wij dit op deze webpagina plaatsen.

Het Coronavirus houdt ons allen iedere dag bezig. Hoe lang dat dit nog gaat duren is voor iedereen van ons onduidelijk. Het is een uitzonderlijke situatie waar we met z’n allen in zitten. Het gaat vandaag de dag allemaal niet meer zoals we tot voor een aantal weken gewend waren. Maar dat betekent niet dat er helemaal geen mogelijkheden zijn. We doen er alles aan om onze opdrachtgevers van dienst te kunnen zijn. Natuurlijk, in ieders belang, hanteren wij de door de Rijksoverheid en het RIVM uitgevaardigde maatregelen daarbij consequent. Wat voor maatregelen hebben wij allemaal genomen in verband met Corona COVID 19 risico’s tijdens onze opleidingen?

• We hebben de maximaal groepsomvang drastisch verlaagd naar een maximum van 4 personen
• We voeren een strak deur beleid
• We passen effectief 1,5 meter social distance toe tijdens de gehele training en de examens
• We vragen opdrachtgevers en kandidaten voor binnenkomst of ze gezondheidsklachten hebben die verband houden met Corona
• We bewaken de gezondheid van onze medewerkers in relatie tot de verschijnselen van Corona
• We geven instructies betreffende hygiëne maatregelen welke moeten worden toegepast
• We hebben de frequentie van schoonmaak activiteiten vergroot
• We hebben voldoende desinfectiemiddel beschikbaar
• We hebben de opstelling in onze leslokalen aangepast zodat 1,5 meter social distance is gewaarborgd.
• Bij alle toegangsdeuren en sociale ruimte zijn duidelijke instructies aangebracht.

Wij zijn er van overtuigd dat met de toepassing van deze maatregelen het mogelijk is om op een verantwoorde manier een opleiding te verzorgen. Natuurlijk gaat het allemaal niet zo vanzelf als u en wij gewend waren van voor de Corona crisis maar met het consequent toepassen van de regels kunnen we hier op een verantwoorde manier mee omgaan. Natuurlijk staat de veiligheid en gezondheid van de cursisten en onze collega’s voorop.

Zijn er medewerkers van Adviesbureau Kap b.v. besmet?


Wij hebben onderzocht of onze medewerkers in één van de risicogebieden geweest zijn en of zij in aanraking zijn geweest met besmette personen. Dit is niet het geval.

Wij zullen blijven volgen of onze medewerkers in aanraking is komen met risico contacten. Onze medewerkers hebben hieromtrent een informatieplicht. Als blijkt dat iemand in contact is geweest, nemen wij passende maatregelen.

Gaan de cursussen bij Adviesbureau Kap door?


Ja, alle cursussen gaan door. Het RIVM heeft geen advies afgegeven om bijeenkomsten en evenementen (lees: cursussen) te vermijden of te annuleren onder de 100 personen. Minimale afstand van 1,5 meter, de nodigde hygiëne maatregelen, voor aanvang van trainingen zullen onze docenten vragen naar de gezondheid van de aanwezige kandidaten. We hanteren alleen een maximale groepsomvang van 4 personen.

 

Mag een medewerker of cursist komen als hij of zij griepverschijnselen heeft?


We vragen instructeurs en cursisten met griepachtige verschijnselen (verkoudheidsklachten, keelpijn en/of koorts) om niet naar de cursus te komen. Ongeacht of zij in gebieden zijn geweest waar het coronavirus heerst.

bijgewerkt op 22-04-2020

Deel dit