Vanaf 1 september nieuwe VCA-examens

11 juli 2017
Vanaf 1 september 2017 gaat de VCA examinering drastisch veranderen. Het huidige VCA-examen maakt vanaf september plaats voor een geheel nieuw examen.

In het nieuwe examen komt de werksituatie van de examenkandidaten meer centraal te staan, zijn er meer praktijkgerichte examenvragen en komen er toepassingsvragen bij in het examen. Het is moeilijk in te schatten wat de gevolgen hiervan zijn op het slagingspercentages.

Alle examens zullen iets moeilijker worden ten opzichte van de huidige examens omdat men ook gebruik gaat maken van inzichtvragen in plaats van de bekende kennis vragen.

Maak hier kennis met de nieuwe examenvragen

Wanneer ben je geslaagd voor het nieuwe VCA examen?

• Een Basis VCA kandidaat slaagt bij het behalen van minimaal 26 vragen goed van de 40 binnen 60 min.(tot nu toe was dit 28 vragen goed)

• Een Basis VCA Voorlees kandidaat slaagt bij het behalen van minimaal 26 vragen goed van de 40 binnen 75 min. (tot nu toe was dit 28 vragen goed)

• Een VOL-VCA en VIL-VCU kandidaat slaagt bij het behalen van minimaal 45 vragen goed van de 70 binnen 75 min. (tot nu toe was dit 49 vragen goed)

De lesboeken die wij aanbieden voldoen natuurlijk aan de nieuwe examens die per 1 september afgenomen gaan worden.

Kan ik nog snel examen doen volgens het oude examen systeem?

Natuurlijk! Op dit moment heeft u nog de mogelijkheid om uw VCA-certificaat te vernieuwen door middel van het huidige, vertrouwde examen. Ook wanneer uw huidige certificaat nog niet verlopen is!

Snel examen doen op 1 van de 40 examenlocaties in Nederland ?

Inschrijven voor het VCA-examen of VCA cursus met aansluitend examen kunt u nu eenvoudige direct online doen op onze vernieuwde website www.kap-opleidingen.nl

Direct inschrijven voor examen
B VCA
VOL VCA
VIL VCU

Meer informatie hierover? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel dit